Tokihan tässä on jo arkeen palattu viime viikolla, huomenna olisi taasen vielä paluu sinne koulun penkillekin. :)

Hiukan on meinannut saamattomuus tässä vaivata. Ennen joulua oliva "pakko" ja "pakko" tehdä koko ajan kaikkea, niin ehkä se nyt sitten kostautuu. Pari viikkoa kävin läpi erilaisia neuletoppi ohjeita, verkossa ja lehdistä, mietin ja pohdin. Vihdoin päädyin yhteen ja nyt tässä parin päivän elokuvien kyyläämisen ja tikuttelun ansiosta alkaa tuota pituuttakin olla lähelle 20 senttiä. :)

Ohjeen löysin Suuren käsityölehden numerosta 3/08. Niin hirveä hinku vain tehdä, vaikkei edes itselle sopivia lankoja löydy (edes tämän kaiken varaston joukosta). Teenpä siis lahjoja jo etukäteen. :D

Eilen puoliltapäivin aikaansaannos oli tällainen.

Ja kuten vyötteestäkin näkee, tämäkin lanka on saanut marinoitua "muutaman hetken", muistan ostaneeni tämän aikoinaan poistomyynnistä Anttilasta. Ja kuten hintalapuista näkee, markka aikaan. :D Eli olisiko noin suurin piirtein ostettu vuonna 2000 tai 2001, kun euroarvo näkyy jo lapussa, vaikka se markkahinta onkin etusijalla.

Lanka on siis Coatsin 100% puuvillaa, puikoilla 3,5 neulon, vaikka vyöte neuvookin nro2 puikkoja käyttämään.

Myöskin sen verran muokkasin ohjetta, etten tee langankiertoja mallineuleessa, olen selvästikin oppinut tekemään ne turhan nätisti kun meinasi pitsini olla reiätöntä aluksi. Teenpä siis "yarn over"eita.

 

Tässä vielä mallineulosta hieman lähempää.

 

Eiköhän se olisi kaiken tämän rankan elokuvien seuraamisen jälkeen aika mennä unten maille hetkiseksi, niin jaksaa huomenna tikutella tunnilla. :)