On vissiinkin vähän liikaa aikaa tai muuten vain hetki tylsyyttä (lue että kerrankin saan istua hetken aloillaan). Päätinpä siis kertoa kuvin kuinka tuo pesukonehuovutus toimiikaan näiden tumppujen kanssa, saa varmasti sovellettua sukkiin/ tossuihinkin. :D

Ensimmäiseksi siis neulotaan/ virkataan halutun ohjeen mukaan ja tietenkin asiaan kuuluvasta huopuvasta langasta. Itse olen omat tumppuni tehny tällä ohjeella.

Nämä kyseiset on siis tehty kahden värisestä huopasesta, vielä siihen varsipistoin kirjailin halutun kuvan (nämä kun menivät kalamiehelle lahjaksi, niin jotain kalantapaista tuo on olevinaan :D). Kannattaa muistaa, ettei se kuvio kuitenkaan kovinkaan tarkkana pysy, teki sen miten tahansa, edellisiin neulahuovutin yksinkertaisella langalla (ja voin luvata, että neulahuovuttaminen näinkin hötöön neuleeseen on tuskallista - kirjaimellisesti, mutta idiootti haluaa kokeilla kaikkea :D).

 

Eli itse asiaan:

1, Valmistat esineen, asian, tuotteen haluamallasi tavalla.

2, Ohjeissa yleensä neuvotaankin, että pitää muovipusseja laittaa sisään, joten laitappa muovia sisään, painetuista pusseista lähtee värit, joten niitä voi halutessaan vältellä.

Usko pois, niin pitääkin, ne pitää vielä kiinnittääkin jollakin konstilla, eivät muuten pysy paikoillaan ja sitten onkin tumpuista jo peukalo huopunut kiinni. Itse olen päätynyt käyttämään hakaneulaa, nappaa kiinni ihan kunnon alueelta, jolloin ei edes lankalenkkejä synny hakaneuloja irrotettaessa, mutta pysyy ainakin tumppu auki.

Suun ympärille laitoin näissä hieman akryylilankaa, jos saisin sen suun pysymään hiukan kapeampana, nuo kun meinaavat venyttämisen jälkeen levähtää siitä, mutta siitä sitten myöhemmin.

 

3, Ja eikun koneeseen! Käytä hieman pesuainetta rikkomaan vedenpinnan jännitettä (aivan kuten märkähuovutuksessa käytetään sitä iki-ihanaa marseillesaippuaa).

Ohjeissa taitaa yleensä olla 40-60 astetta, itse olen paljolti käyttänyt 40, jonka jälkeen saannu uusinta kierrokselle laittaa. Nämäkin olisi menneet muuten 50 asteeseen, mutta kun piti samalla pestä omat sormikkaan, niin en niiden halunnnut kutistuvan.

4, Katso pesun jälkeen kokoa, jos vaikuttaa liian isolta, takaisin vain pyörimään.

5, Kun alkaa olla haluttua kokoa,poista muovi ja muotoile tumput. Tarkista, että molemmat ovat edes suurinpiirtein saman kokoisia ja mallisia (itse sain toisen heittää vielä yksikseen pyörimään, oli sen verran vähemmän näköjään huopunut).

6, Ja valmista tuli! Ripusta kuivumaan ilmavaan paikkaan.

Jatkossa pese 30 asteessa ja muotoile aina pesun jälkeen. Ei rumpukuivausta!