Nyt vihdoin sain tarvitsemiani kuvia, joten tässä tulee viime viikkojen ompeluista juttua. :)

 

Sain jo viime loppu kesästä/syksystä tädiltäni hienomuotoisen kyselyn, josko voisin hänen hääpukunsa tehdä. Noh suostuin ja sitäpä siis olenkin tehnyt.

Tässä kuvaa puvusta.

Puku koostui neljästä osasta; korsetti, hame, tyllihame ja pitsijakku.

Korsetti ja hame on Armanin satiinia (upea väri ja kiva kangas, mutta nuo couture kankaat sisältää ihan liikaa virheitä hintaansa nähden!), tyllihame ihan vain veneziaa ja huntutylliä sekä sitten tuo pitsi.

Huntutylli oli ihan tietoinen valinta, ei haluttu liian pöyheää ja tönkköä tyllihameesta, joten pehmeämpi tylli käyttöön. Mallille kuitenkin oli eduksi, että helma pysyy irrallaan, eikä liimaudu jalkoihin.

Mukava, mutta erityisen haastava projekti. Opin paljon tätä tehdessä. :)

 

Samalla suunnittelin äidilleni leningin juhliin, tosin hän itse teki kaavat ja ompeli leningin minun tarkkailussani (työleiri!)

Äidilleni ensimmäinen varsinainen ompelutyö vuosiin ja heti aloittelemaan shifongilla!

Empiirileikkausta, kietasua yläosasta, muuten aika perusmalli. Vyö tuossa vain asusteena. Sen verran lupauduin auttamaan, että ompelin piiilovetoketjun kiinni.

Hihaa tässä ei varsinaisesti ole, mutta piti silti saada allit piiloon. Tällainen ratkaisu siis. Tässä vielä päärmäämättä.

 

Oli hauskaa autella äitiä tämän kanssa. Sain myöskin hyvät naurut tässä, tiedä sitten kuinka monella harrastelijalla tätä tyyliä:

Äitini tuli maininneeksi, miten oli aiemmin tehnyt burdan kaavoilla itselleen vaatteita, ihmetteli kun eivät oikein istuneet. Noh, siinä kaavoja piirrettäessä sitten sanoin, että hakit voisi laittaa tuohon vyötärön ja lantion kohdalle.

"Ai mitä ne on?!"

Kaavat kun olivat valmiina, niin neuvoin sitten, että kannattaa piirtää ne saumanvarat suoraan siihen kaavaan, niin saattaa nopeuttaa leikkaamista kun ei tarvitse siinä tilanteessa enää miettiä minkä verran mihinkin. Hetken siinä sitten kattelin sitä vapaalla kädellä piirtämistä, tyrkkään kolmioviivaimen käteen ja toten:

"Kröhöm, tuo on jo 12mm, jos vaan käytät tätä viivainta..."

Tämän jälkeen saikin hyvät naurut kaavojen sopimattomuudesta. :)

Kiitos äiti, mukavaa oli. <3

 

Ja sitten vielä murheenkryyni.

Itsellä on ollut valmiiksi leikattuna suorien housujen kappaleet jo ainakin vuoden verran. Päätinpä siis näille ihanille housuille tehdä pariksi kirkkaan, lähes neonvihreän, korsetin/ topin, kun housuissa kerran on vaaleansinisiä ja kirkkaan vihreitä hiusraitoja. Lisäksi päätin neuloa Mustan Dream shrugin ja tehdä korut. Työmatkallakin löysin tasan oikean vihreät pistokkaat asuun..

Kaiken ollessa valmista aloitin ompelun. Muutaman hetken tappelin ja sitten totesin, että huoltoon on vietävä, enää ei tee edes tikkiä. Joten se niistä suunnitelmista!

Hihattimen olin saanut neulottua, kengät hommattu ja ompelukone teki tenän! Hieman hajotutti ja jo muutaman hetken mietin, että jätän kokonaan väliin.

Kaapista onneksi löyty muutama vuosi sitten tekemäni korsetti, johon sain mukavasti yhdistettyä tuon hihattimen sekä Morticiasta ostamani hame.

Rannekoru on tämännäköinen, korvakoruista en tietenkään ole muistanut kuvaa ottaa. :)

Hopeoitua kuparilankaa kerältä, mustia, vaaleansinisiä ja vaaleanvihreitä swarowskin helmiä, kyynelenmallisia lasihelmiä ja metallisia välihelmiä.