Ja koska on loma, oli vihdoinkin aikaa aloitella jokin kunnollinen neule. Kesällä ostin Interweave knitsin ja siellä ihastuin malliin Ambrosia. Tämänpä siis aloitin, vielä kun olen pitkin loppukesää ja syksy hamstraillut halvahkoa Novitan luxus cloudia. Nyt onkin siis tarpeet kahteen takkiin ja molempia muokkaan alkuperäisestä ainakin sen verran, että hihoista tulee täyspitkät. :) Toiselle tulevat muutokset näkee sitten toista työstäessä, en nyt vielä paljastele siitä sen enempiä. :)

Elikkäs, aloitin tämänkin jo perjantaina, ihan onnesta soikeana ja sitä olen edelleen!

Lanka on taivaallista, jotain mihin en ole tottunut Novitan suunnalta (harmi, että taitaa olla valikoimista poistuva lanka). Edistystä on myöskin tullut ihan mukavasti. Ja sen lisäksi etten aiemmin olekaan tehnyt kuin yhden neuletakin aikuisen koossa, niin tämähä on myöskin pääntieltä alkava malli ja minä pidän tästä! En tykkää saumoista, joten tässäkin olen minimoinut jo valmiiksi kaikki mahdolliset saumantapaisetkaan, eli loinpas kainalon silmukat näin.


Saa suoraan poimittua tuosta, eikä edes tule minkään asteen kovaa/ kiristävää kohtaa, ihanaa! ^^

Tähän mennessä olen siis jo neulonut puolisentoista kerää ja toivon innostuksen pysyvän pitkin lomaa. Jos nyt pysykään yllä, niin on kyllä paljon muitakin materiaaleja mukana, joten ei edes tekeminen lopu kesken, vaikken kotona lomaani vietäkään. :)

Leffaa leffan perään, niin eiköhän sitä kummasti tule tikuteltua! (+ lähikaupassa olisi seiskaveikkaa 3 kerää 10e, sais lisää värjättäviä, niitähän en olekaan yhtään hamstrannut lähiaikoina...)

Olen myöskin kokeillut erästä pitkään mieltä kaihertanutta palmikkoa tässä menneellä viikolla. Tällä hetkellä tulos on tämä.


Silmukathan on siis luotu tuohon keskelle pikku hiljaa, jolloin tulee tuollainen mukava liekkimäinen muoto. Mallitilkkuahan ei voi tehdä, niin suoraan vaan sukkaa neulomaan! Tämäkin lähempänä miesten kokoa, vaikkei omakaan jalka mikään siroimmasta päästä ole. :D

Ehkä joku näitäkin suostuu käyttämään, kunhan valmiiksi saan. Lanka itsevärjättyä, oletettavimmin Nallea.


Tässä vielä vilautuksena läpäisemättömän näytön työ.


Tiedostan, että parannettavaa on, mutta pakko myöntää, että vaate istuu niin paljon paremmin veljeni päällä, jolle tämä on tehny, kuin tämän perusmallisen nuken. :)

Not elokuva pyörimään ja puikkoja heiluttelemaan!