Tämä onkin sitten aikalailla avautumista (sisältää suoraa suomenkieltä), joten jos on valmiiksi huono päivä tai muuten vain ei kiinnosta, raksi löytyy nurkasta! :)

 

Itsellähän nyt sitten loppui koulu. Harvinaisen paska koulu olikin, koulutuksesta puhumattakaan. Enkä edes valmistu!

Koko koulutuksen ajan on ensin käyty läpi perusasioita ja kun pyydämme käymään läpi jotain muuta tarkemmin, oli vastaus "nämä(kin) asiat on varmasti käyty läpi siellä aiemmissa koulutuksissa". Mielenkiintoista vain kun luokalla oli ihmisiä moneen lähtöön, peruskoulutuksista, muutamaa alan koulutusta käynneitä ja alan ammattikorkean käynneitä ja silti ei näistä "varmasti käyty läpi aiemmin" asioista ollu kenelläkään mitään havaintoa.

Kouluun oli alunperin haastattelu ja selvästikin olimme pilottiryhmä. Kaikkia opettajia ei edes ollut koulutuksen alkaessa, saati että niitä olisi vielä muutamien tuntien jälkeenkään. Haastattelussa lupailtiin paljon ja juuri sitä mitä itsekin halusi päästä petraamaan. Ja kattia kanssa. Hyvin paljon käytiin läpi asioita, joita ei oikeastikaan olisi tarvinnut käydä läpi tai ei edes kuulu kenenkään meistä opiskelijoiden mielestä edes tulevaan toimenkuvaamme.

Keväästä sitten laittelimme muutamiin erinäisiin paikkoihin (mm. opetusministeriöön) reklamaation eteenpäin koko koulutuksesta, ihan koko luokan voimin. Koulun puolesta olikin sitten alavastaavan ajatukset kyseisestä reklamaatiosta sitten "ai se paperilappunen?". Mitään emme olekaan muuten kuulleet koko asiasta, mutta viime lukuvuoden opettajalla päättyi työsopimus, mikä ei myöskään ollut mitenkään meidän edun mukaista.

Syksyn sitten ollut asioita hoitamassa opettaja, jonka on ehkä joskus käytävällä sattumalta nähnyt tai muutaman kerran luokassa, jos ei henkilökohtaistamiskeskustelua tässä lasketa mukaan. Myöskään keneltäkään koulussa ei saanut missään vaiheessa mihinkään kysymyksiin suoria vastauksia vaikka kysymys olisi miten muotoiltu niin, että vastaukseksi riittäisi kyllä tai ei. Muutamia kertoja jotakin kysyessä lopputuloksena oli puolen tunnin jaarittelu, joka ehkä jossain hämärän rajamailla sivusi kysymystä? :D

Kaiken kaikkiaan en koe hyötyneeni tästäkään koulutuksesta mitään, olen lähinnä saanut vain takkiin. Tokihan meidän koko luokka on aivan mahtava ja toivottavasti pidämme yhteyttä jatkossakin. En kuitenkaan koe oppineeni tässä vuoden aikana mitään uutta (en usko, että hämähäkinseitin todellinen vahvuus on laskettavissa tärkeäksi tiedoksi ja tämänkin opin luokkalaiselta :D). En myöskään ole saanut minkäänlaista lisävarmuutta työskentelyyn, joka oli suurin motiivi koulutukseen lähtemiselle. Olen vain raatanut töitä niskalimassa, viimeiseen kuukauteen en ole omannut oikeastaan minkäänlaista sosiaalista elämänmuotoa, kaksi ja puoli kuukautta on otsassa töröttänyt elin. Ja mikä parhainta, olen maksanut tästä huvista!

 

Maanantaina kun astuin koulun ovista ulos toisiksi viimeisen kerran (oletettavasti) loppui niin kestovitutus, stressi kuin kiire. Hoksasin myöskin, että nythän on aikaa vaikka mihin! Ja kohta myös varaa!

Arvailin kyllä, ettei viimeinen näyttö mennyt läpi, mutta se kaikki paha olo loppui kuin seinään, eikä edelleenkään harmita yhtään. :)

 

Eilen sitten olikin hieno päivä ja varmasti yksi niistä parhaista asioista koko koulutuksessa. Käväisimme Turussa yritysvierailulla ja oli aivan mahtava ja avartava kokemus!

 

Ei voi muuta sanoa kuin, että otan osaa tuleville tutkintolaisille. Onneksi se on nyt loppu, eikä välttämättä tarvitse edes enää koskaan tätäkään asiaa enää ajatella!

 

Kiitos ja anteeksi.