Edelleen vaan hirveää voimattomuutta. Tai no, ehkä tämä on jo jossain määrin laiskuuttakin, paljon olen silti töiden lisäksi tehnyt, mm. lisää töitä!

Eli todellakin lisää töitä. Teen eräälle entiselle luokkalaiselle pari vaatetta, näistä ihanista langoista, tulevaa ensimmäistä mallistoa varten. Todella opettavainen kokemus, en ole koskaan tullut ajatelleeksi edes mitään mietintöjä ompelun puolelta, jos ei ohjeita ole etukäteen.

Tämän lisäksi olen tehnyt täydellisen mullistuksen kotona; kantanut kirjahyllyn ja kulmapöydän kellariin, pistänyt sohvan palasiksi ja kellarista tuonut ylös nojatuolin ja toisen kirjahyllyn alaosan, joka toimittaa tästä lähin piirongin virkaa sisältäen käsityöjutut (mitä sinne nyt mahtuukaan). Edelleen täysi kaaos, monille tavaroille ei nyt ole paikkaa, kun kirjahyllyn ja pöydän vein pois, enkä vielä ole saanut hommattua uutta, kirjahyllyä tai matalaa hyllykköä, jonka olen suunnitellut toimivan myöskin irrallisen pöytälevyn toisena jalkana. Ei enää koskaan kaavojen piirtämistä lattialla!!!!!

Ja todellakin, nyt vihdoinkin näkyy lattiaa enemmän kuin kapea polku. :D

Samaisena viikonloppuna tuli vietettyä tyttöjen iltaa/pikkujouluja suvun naisimmeisten kanssa, ainakin osan. :) Mukavaa oli ja siitä sitten tulikin suunnistettua vanhempien luokse. Äidin kanssa päädyimme koristelemaan äidillä jo pitkään haaveissa ollutta jouluverhoa. Tämä on ommeltu kolmesta kappaleesta ja koska pituutta oli paljon ehdotin syviä laskoksia hiukkasen elävyyttä tuomaan. Tässä hiukkasen maalailuja. :)

Pohdittiin ja ideoitiin ja neuvoinkin muutamia kohtia sitten tekemään kolmiulotteisena, eli ei pelkkää väriä.

Sainkin tuossa toissa viikolla sitten kuva, että nyt on verho valmis. :)

Keskeneräisessä kuvassa näkyy vain tasainen vihreä pohja, mutta siihen vielä maalailin mistelinlehtiä. ja jätin aukot nyöreille, johon ehdotin käytettäväksi satiini- tai silkkinauhaa ommellen. Kranssista roikkuu myöskin maalattuja pötköjä, joiden päässä helmet. Ja mistelin marjat ovat tietenkin yhteen ommeltuja pienen pieniä massapallokimppuja. :)

Ja oma måste!  Mitäs punaista sieltä toisen laskoksen alta pilkottaa!

Äiti oli kovin pahoillaan, että halusin tuon piirtää laskoksen alle. :)

 

Pitkän miettimisen jälkeen onnistuin myöskin eilen töissä ensimmäistä kertaa ikinä neulakinnastekniikassa!

Vielä kun oppisin kääntymään tai yhdistämään, pelkällä pötköllä kauas pötkitä. :) Nämä olivat Oslo-solmuja/silmukoita.

Neulanhan olen omistanut jo vuosia ja halunnut oppia tekniikan vähintään yhtä kauan. Kerran pari olen aiemmin kokeillutkin, muttei siitä tullut kyllä yhtään mitään ja turhauduin, eli jäi nekin haaveet taas taka-alalle.

Nyt kuitenkin uudella innolla jatkamaan harjoittelua! :)

Juuri sain veljen lahjankin valmiiksi, mutten vielä viiti vilautella, tiedä koskaan kuka tänne eksyy, aaton jälkeen sitten. :)