Jotenkin kummasti on nyt päässyt muotoilemaan.  Aikasemmissa koulutuksissa on ollut lähinnä muotoilu kokeilua silkkipaperilla, kuitukankaalla tai kovalla puuvillalla. Nyt vihdoinkin saa tehdä aivan mielensä mukaan ja tämähän meinaa ihan koukuttaa. :)

Viime viikolla tuli sitten sitä, mikä itseä kiinnostaa eniten: tuunaus ja materiaalien uusiokäyttö. Ensimmäisenä haasteena sopivan nuken löytäminen. Päädyin hiukan isompaan nukkeen, jolloin ei tarvitse niitä väljyyksiä niin miettiä. Sitten olikin enää ongelmana leveät hartiani. Muutenkin jo itseäni isommasta nukesta puuttui harteiden leveydestä sen 4 senttiä.

Päädyin siis tällaiseen ratkaisuun.

Parin sentin palat superlonia molemmin puolin, piti hieman vielä laittaa vanulevyä, jottei hartian kohta jää kuopalle. Kaiken tämän komeuden neulasin muotoiluneuloin joustavan kankaan alle piiloon.

Ja itse muotoilussa käytetyt materiaalit.

Eli farkkupaita ja puuvillainen brodeerattu aamutakki.

Aamutakin selkämyksestä sai kivan takakappaleen ja farkkupaidan fuskukaarrokkeen purettua, takakappaleesta sai hauskan takahelman.

Ja sitten hieman etukappaleen pohdiskelua. Halusin käyttää kaulusta rinnustaan, olisi vain pitänyt löytää suurempi paita, jotta sen siihen olisin saannut riittämään. Hihoista purin pitkän sauman sekä rannekkeet pois, hihan halkiot jätin rauhaan ja jopa ompelin pienet trenssit sinne reunaan, jotta halkiot pysyisivät kiinni yläreunasta. Eikun keskeltä yhteen ja sitten onkin etuhelma valmiina ja sivutaskuillekin paikat halkioissa. ;)

Tähän sitten loppui tämän muotoilun innostus, lähinnä vain sen takia, ettei tuo farkkupaidan materiaali kestä pahemmin, purkaessa repeili jo sen verran pahasti, että kävi mietityttämään. Ehkä saan tämän joskus tehtyä jopa valmiiksi, kunhan vain ensin löydän otollisemman paidan tuhottavaksi. :)

Silti opettavainen ja innostava kokeilu.

 

Ja sitten toiseen muotoiluuni.

Saimme täysin vapaat kädet, piti antaa vain mielikuvituksen ja luovuuden lentää. Ainut "vaatimus" oli ensin joko etsiä lehdistä kuva tai inspiraatio ja piirtää kuva. Itse sitten ihastuin erään Cate Blanchettin odotusaikana käyttämän punaisen leningin vedostettuun yläosaan ja pääsin sitä käyttää pohjana ja lisätä mukaan ripauksen niin pitämääni tyköistuvaa korsettimaisuutta sekä antiikin toogaa.

Tässä siis neulattuna (osittain harsittuna) vanhasta lakanasta kaanis tekele. :D

Ja hieman yksityiskohtia.

Ja kuvat on otettu kännykällä, joten pyydän anteeksi kamalaa laatua

Tämän jälkimmäisen kanssa oli kiire, vain 5 tuntia aikaa, joten, lakanaa ei ole silitetty ja sen näkee, kupit onnistuivat ihan kivasti, mutten ollut tyytyväinen noihin hihoihin/olkaimiin. Eiköhän enemmällä ajalla olisi siihenkin keksinyt jonkin fiksumman tavan. :)

Kaiken kaikkiaan, olen oikeastaan hyvinkin tyytyväinen tähän, periaatteessa haluaisin toteuttaakin itselleni, kun vain saisi suurennettua tuon pikkuruisen nukkeni ensin oikeaan kokoon. :P

 

Kaiken kaikkiaan ollut hyvinkin opettavaista ja olen tykännyt tästä. Haluaisin enemmänkin harrastaa. Ehkä joskus pääsisin tätäkin tekemään enemmän historiallisten pukujen kanssa, joista olen jo vuosikausia haaveillut. :)

 

Tässä vielä viime aikaisia tekeleitä, ystäväni tulevalle nyytille.

Vihreät on uutta Nallen Kukkaketo: kieloa. Sinisävyiset Nallen viimevuoden Marjaketo: mustikka.

Vielä ei minulla ole tiedossa, onko tyttö vai poika, joten panostan enemmän värikkyyteen kuin tiettyyn värisävyyn. :)